Objekti filtrēti pēc datums: Decembris 2022
Pirmdiena, 26 Decembris 2022 21:28 Publicēts Sleja 3

Dārgie civitas.lv draugi, ar prieku piedāvāju jūsu uzmanībai itāliešu žurnālista Aldo Maria Valli priekšlasījuma fragmentus (pilns teksts šeit) par Tradicionālo Latīņu Misi, kas izskanēja Romā Augustianum universitātes telpās pretī svētā Pētera bazilikai starptautiskā svētceļojuma laikā 28.-30.oktobrī, ko rīkoja ticīgo apvienība Populus Summorum Pontificum (sk. plašu pārskatu šeit). Šis svētceļojums pulcināja katoļus no 95 pasaules valstīm, liecinot par mīlestību pret Tradicionālo liturģiju un uzticību svētajai Katoliskajai Baznīcai, ko viņi pauda dodoties procesijā uz sv. Pētera baziliku ad sedem Petri.

Valli ir apkopojis vairākas liecības, kas kaislīgi stāsta par Tradicionālās latīņu Mises atklājumu. Lasītājs var viņiem nepiekrist, jo varbūt viņam ir citāda pieredze, ņemot dalību Euharistijā saskaņā jauno Mises ritu pēc Pāvila VI misāles vai arī viņam nav ar ko salīdzināt, jo viņš nepazīst Tridentas mises norises skaistumu. Turklāt šīm liecībām ir personisks, nevis teoloģisks raksturs, kā to steidzas precizēt Anna: “Man ir sāpīgi to teikt, bet reformētā Mise manā uztverē ir tukša. Es nesaku, ka tas tā ir, es tikai saku, ka tā manī rada šo sajūtu.”

Var pilnībā nepiekrist liecību atziņām, var ignorēt kritiku, bet ir grūti neņemt vērā šo katoļu atjaunoto ticību un mīlestību pret Euharistisko Upuri. Un vai šī atjaunotā interese par Liturģiju nav Svētā Gara iedvesmota, un to dvēseļu gani var noslāpēt vai ļaut tai brīvi augt? Nenoslāpējiet Garu, brīdināja apustulis Pāvils (sal. 1. Tes 5,19).

Katrs izdarīs savus secinājumus, piekritīs vai nepiekritīs Valli uzdotajiem jautājumiem, taču, ceru, ka neliegs un novērtēs diskusiju par mūsu ticības svarīgāko patiesību, pat ja viņam var šķist, ka visas atziņas neatbilst tam, ko viņš ir pieradis domāt par vienīgo viņam pazīstamo reformētās Mises formu.

Patīkamu lasīšanu un pārdomas!

Ja civitas.lv lasītājiem deg sirds padalīties ar savām pārdomām par Tradicionālās latīņu Mises dārgumu civitas.lv portālā, aicinu sūtīt savas liecības uz This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Aleksandrs Stepanovs

 

*****

Pirmdiena, 26 Decembris 2022 20:15 Publicēts Sleja 2

Dārgie civitas.lv lasītāji, publicēju ievērojamā itāliešu apoloģēta Agostina Nobile interesanto rakstu "Vai Jēzus Kristus piedzima 25.decembrī?" Pētījums pamato, ka tā tas tiešām varētu būt. Patīkamu lasāmvielu! 

Aleksandrs Stepanovs

*****

Otrdiena, 20 Decembris 2022 18:48 Publicēts Video

8. decembrī Parīzes ielās notika skaista Dievmātes godam veltīta procesija. Tā iesākās pie Sv. Cecīlijas un Sv. Eugēnija baznīcas un devās līdz Sv. Roha baznīcai.

Svētdiena, 11 Decembris 2022 21:06 Publicēts Sleja 1

/Aleksandrs Stepanovs/

Pagājušas jau vairāk kā trīs nedēļas kopš 23. novembra, kad Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs ar mutisku rīkojumu apturēja Tradicionālās latīņu Svētās Mises (TLM) svinēšanu Ogres sv. Meinarda baznīcā, kur tā tika celebrēta jau teju 13 gadus, pēc toreizējā arhibīskapa metropolīta kardināla Jāņa Pujāta dotās atļaujas. 

Jaunākie raksti